KLASE-RAZREDI PRIKOLIC (hobi - visoka hobi – polprofesionalne - profesionalne)

 • Hobi klasa
  V hobi klaso prikolic sodijo cenejše prikolice, ki imajo  samonosno podvozje (baukasten sistem). Pri tej izvedbi je os prikolice pritrjena neposredno na keson, ruda pa je pritrjena na os. Vse obremenitve pri teh prikolicah dejansko nosi samo keson.
 • Visoka hobi klasa
  Prikolice visoke hobi klase imajo keson, ki je ojačan (kovinski vogali in prečke v varjeni ali varjeno-vijačni-kovičeni izvedbi) tako, da ruda sloni na teh ojačanjih. Zaradi tega se sile tovora oziroma obremenitve med vožnjo, bolj porazdelijo in keson prenaša manj obremenitev kot kesoni pri hobi klasi prikolic. Zaradi tega so prikolice visoke hobi klase bolj trpežne in ob enaki obremenitvi imajo daljšo življenjsko dobo.
 • Polprofesionalna klasa
  Prikolice polprofesionalne klase imajo kompletno podvozje varjeno in povezano v celoto. Na podvozje je potem montiran keson. Te prikolice so namenjene uporabnikom, ki imajo večje število prevozov ter daljše in zahtevnejše prevoze.
 • Profesionalna klasa
  Prikolice profesionalne klase imajo varjeno podvozje in keson iz enega kosa.  V keson je  vstavljen les ali AL-profili. Te prikolice so dejansko namenjene najzahtevnejšim uporabnikom (pogosti zahtevni prevozi) oziroma uporabnikom, ki prikolico uporabljajo kot osnovno sredstvo pri izvajanju dejavnosti. Prikolice profesionalne klase so najbolj trpežne in imajo najdaljšo življenjsko dobo.
RAZRED

ZAHTEVNOST UPORABE

LASTNA TEŽA

NETO NOSILNOST

TRPEŽNOST-TRAJNOST

CENA

HOBInezahtevnomanjšavečjamanjšanižja

POLPROFESIONALNA

zahtevnosrednjasrednjasrednjasrednja
PROFESIONALNA

zelo zahtevno

večjamanjša

zelo trajna in trpežna

višja

Originalne dele prodajamo v internetni trgovini